Авторът

Ирина ПапанчеваИрина Папанчева е родена в гр. Бургас. Завършва паралелка с литературен профил в СEУ “Св. св. Кирил и Методий” гр. Бургас, магистратура по “Славянска филология – Чешки език и литература” в СУ “Климент Охридски” и по “Европейска интеграция и развитие – Европейска политика и социална интеграция” в Свободния фламандски университет в Брюксел (Vrije Universiteit Brussel), и програма на Хендикап Интернешънъл за консултант за доставка на социални услуги за хора с увреждания.

Професионалният й опит включва работа като журналист, редактор и преводач, и правозащитник в българския и европейския неправителствен сектор. Била е заместник-кмет на Столична община по Социални дейности, здравеопазване и интеграция на хора с увреждания и пресаташе и отговорник политики в Европейския форум на хората с увреждания в Брюксел. В момента работи във фондация „Сийдър”, консултант е по социално включване, европейски въпроси и комуникации, сътрудник на Forbes България и един от посланиците на InterNations за София.

Житейският й опит включва множество пътувания и периоди на пребиваване в различни държави в Европа, престой в ашрам в Германия и двумесечно самостоятелно пътешествие в Тайланд и Камбоджа.

Ирина е автор на детската илюстрована книжка “Аз заеквам” (ИК „Сиела”, 2005 г.), повестта „Почти интимно” (ИК „Кронос”, 2007 г.) и романа „Анабел” (ИК „Жанет 45”, 2010).

Получава наградата на участниците в конкурса “Южна пролет – 2008” за повестта „Почти интимно”.  Тя е и сред десетте европейци, участвали в публична дискусия на тема “Новият космополит” в Амстердам, по покана на фондация “Феликс Меритис” след конкурс за есе на същата тема.

Води блог на ipapancheva.wordpress.com

 

Leave a Reply

Required fields are marked *.

*


  • Facebook
  • NetworkedBlogs
  • Twitter
  • YouTube