Партньори

Регионална асоциация на училищните психолози и педагози Регионална асоциация на училищните психолози и педагози – Бургас

Учредена е през 2004 г. като сдружение на психолози и педагози, практикуващи професията си като педагогически съветници /училищни психолози/ в училищата  на община Бургас и региона. Развива дейности и създава своя опитност в няколко направления: текущо психологическо консултиране на деца в училищна възраст и на родители; подготовка на учители за профилактика на детската  агресия в  училищата; диагностика и оценка на риска на деца, живеещи в неблагоприятна за развитието им среда; експертни психологически оценки за деца по заявка; подготовка на специалисти за извършване на превенция срещу разпространението на наркотици сред децата, екип за кризисна психологическа интервенция.

РАУПП има кадрово присъствие в 6 общини на Бургаска област и обединява 30 специалисти по развитието в детска и юношеска възраст, събрани от общи проблеми, сходни професионални потребности и идентични професионални задачи.

Йога център ХридаяЙога център “Хридая

Йога център Хридая е лицензиран клуб, член на Българската федерация по Йога при Министерство на физическото възпитание и спорта. Основан е в гр. Бургас през 2001 г. Основната цел за създаването му е усъвършенстване на творческата личност чрез Йога. Хармония във физическото тяло и ума.

 „Всеки човешки живот е уникален и е шанс за велики дела. Всеки намира своето призвание, ако се е запитал, какво е то.”

Люба Шулева-Комитова /Джигасу Саняса Лая Ананда/ – Магистър по психология, Председател на Йога център Хридая

Център за психологическо консултиране De animaЦентър за психологическо консултиране “De Anima”

Колкото по-добре познаваме себе си – механизмите си на мислене и емоциите си, толкова по-лесно бихме могли да потискаме въздействието на разрушителните мисли и чувства и да ги заменим с нещо градивно и красиво. Ето защо, ако сте се озовали в безизходица, ако сте се сблъскали с проблем, който не можете да решите, или ако просто имате нужда да познаете себе си – потърсете ни.

 

Хотел “Авлига бийч” – Слънчев бряг

Тризвездният хотел ‘Авлига бийч” е разположен на българското черноморие над 50 метра от морския бряг. Намира се в центъра на курортния комплекс “Слънчев бряг” в близост до търговски центрове и пазарна улица. Заобиколен е от красив парк и тревни площи.

Хотелът разполага със 120 двойни стаи и 8 апартамента, разположени на четири етажа и оборудвани с климатик, баня, душ, сателитна телевизия, хладилник, телефон и тераса.

В хотелът се предлагат богат набор от дейности и услуги, които да запълват свободното време на туристите. Има външни басейни за деца и възрастни, открито джакузи, салон за красота (фризор, маникюр), Интернет ъгъл, сауна, фитнес, масажен кабинет, лекарски кабинет, персонални сейфове за гостите на хотела. В близост се намират миниголф игрище, тенис кортове и колела под наем.

Модерен ресторант с открита тераса и лоби бар ще направят престоя Ви още по-приятен и незабравим.

LingQ

LingQ е за всички, изучаващи чужд език, от начално до напреднало ниво, за хора, изучаващи езика сами, както и за студентите в класните стаи. Той е винаги с теб – 24 часа, 7 дни седмично и можеш да учиш винаги, когато имаш време. Без ограничението на конкретните часове, без пътуване до клас и обратно, без загуба на време.

Да учиш онлайн не означава да учиш сам. С LingQ ти си част от глабална общност от хора, изучаващи езици. Можеш да си говориш с тях по всяко време във форумите и блоговете на LingQ . Това допълнително ще ти помогне да затвърдиш получените вече знания.

Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) е водещият авторитет в областта на опазването и информацията за птиците в България, както и за опазването на значимите за птиците места и местообитания. БДЗП е първата в най-ново време и най-голямата неправителствена организация (НПО) за опазване на биологичното разнообразие. Основано е на 3 юни 1988 г. и се е утвърдило като национална организация.

Единствената НПО в България, постигнала стабилни природозащитни резултати в районите на действието си. БДЗП е партньорът на BirdLife International в България.

 

Action Aquapark е воден тематичен парк, простиращ се на 36 декара площ. Разположен е в западната част на кк Слънчев бряг, сред тропическа зеленина с над 30 различни водни атракции за всяка възраст и всеки вкус.

Action Aquapark не предлага просто водни съоръжения, а емоция и споделени моменти. Единствено в Action Aquapark може да видите най-бързата пързалка – спускане с над 60 км/ч, най-висока – 18 метра в небето, най-дългата – 120 метра. Най-емблематичните атракции, които правят Action Aquapark уникален са: високоскоростните пързалки – X-Treme, Free Fall, Kamikaze и Hydrohute; динамичната Niagara и загадъчната Black Hole; разходката през парка по 330 метровата Lazy River и носенето по вълните на Wave Pool открийте и H20 Adventure Island с осем пързалки, гейзери, фонтани и водопади, тунели за пълзене и въжени мостове.

Това са само някои от атракциите, които превръщат Action Аquapark в място за забавление за цялото семейство.

 

Институтът по обща и неорганична химия е един от основните и най-стари химически звена към БАН. В неговата дейност се включват фундаментални и приложни изследвания, консултантска дейност, експертни изследвания, индустриално приложение и обучение на специалисти по неорганична и аналитична химия и неорганично материалознание.

 

Лаборатория „Солеви системи и природни ресурси” към ИОНХ-БАН възражда старата слава на калолечението и разработва под марките Black Sea Stars и Solilug  продукти, които имат съвременно звучене и приложение. Пълната гама козметика е представена с над 75 продукта – разтвори за вана, мокри кърпи за компреси и фрикция, маски, ексфолиращи гелове, кремове, шампоани и балсами.

 

Творчески екип:

Христо Димитров – Хиндооператор и сценарист, редактор на “Перо от пеликан”

Над 30 документални филми като оператор сценарист и режисьор между които: „Тишина в Камбоджа” (около 50 излъчвания по различните телевизии), „Преводачката на черно-бели филми” – награда в Азоло – Италия, „Спомени за „Океански риболов” – четири филма по 27 мин., „Реката” и др. Работил с режисьорите Красимир Хазърбасанов, Малина Петрова, Теди Москов, Георги Дюлгеров и др. В началото на кариерата си оператор на два игрални филма – „Да отксриеш Троя” (награда на критиката Карлви Вари) и „Баща”, и съсценарист на два игрални филма – „Сляпа събота” (съвместно с П. Панайотов и Светослав Овчаров) и „Баща” (съвместно с Детелин Бенчев). Десетина епизодични роли (в „Мера според мера”, „Граница” (Лудият беглец), „Рабсодия в бяло” (КларИнетиста) и др. Книга за документалната кинодраматургия „Стимулът да лъжем без да лъжем” (издаден с конкурс на „Национален фонд култура”). Тв предаване „Етно” (с най-висок рейтинг след дългогодишните поблицистични и новинарски рубрики). Организатор и преподавател в четири курса по „Кино и телевизия” в Бургаски свободен университет  и „Технически университет „Асен Златаров” Бургас. Няколко самостоятелни фотоизложби. Автор на необичайната изложба-спектакъл „Огледалото на една дама” за която е изготвен 25 минутен документален запис.

Борислав Пенков – художник – фотограф

 

Медийни партньори:

Канал 0                     Az-deteto.bg    Черноморски фар

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Required fields are marked *.

*


  • Facebook
  • NetworkedBlogs
  • Twitter
  • YouTube