Проектът

Проектът „Перо от пеликан” е съвместна инициатива на Ирина Папанчева и Зорница Москова и започва с обосновката на един отказ. Известно издателство отказва да публикува романа „Перо от пеликан” на Ирина Папанчева поради „ниски продажби” на предходните й книги в търговската му мрежа. Текстът не играе роля за вземането на това решение, защото не е бил прочетен.

Така се ражда проектът „Перо от пеликан”. Той представя творбата по нестандартен начин. В течение на три месеца (юни-август 2012 г.) читателите ще имат възможност директно да преживяват романа и да взаимодействат с него. Това ще стане чрез реализирането на следните дейности:

Блогът ще включва тематично поднесени откъси от романа, художествени фотографии, творбите на участниците в конкурса за есе и кратък разказ, новини от проекта и публична дискусия за ролята и функциите на съвременния писател и нуждата от маркетингови стратегии и подходи за достигане до читателите му.

 • Провеждане на конкурс

Проектът започва с конкурс за детски есета/разкази на тема „Перо от пеликан”.

 • Използване на социалните мрежи

Проектът и романът ще бъдат популяризирани на специално създадени страници във Фейсбук и Туитър.

 • Фотографско представяне на места от романа

В секцията Градът в блога ще бъдат публикувани фотографски медитации и интерпретации на известния бургаски фотограф Борислав Пенков върху отделни места и преживявания, описани в текста.

 • Създаване на трейлър на книгата

Бургаският оператор, сценарист и автор Христо Димитров-Хиндо, редактор на “Перо от пеликан”, ще направи трейлър на книгата, който ще бъде разпространен във всички налични онлайн канали.

 • Провеждане на събития

От 29 юли до 3 август 2012 г. всеки ден ще се провеждат събития в Бургас на местата, описани в книгата – плажа, лугата, калта и езерото, включващи безплатни занимания по Йога, медитация, посещение на лугата и калта, и други нестандартни инициативи.

 • Провеждане на кръгла маса

В края на проекта дискусията ще излезе от онлайн пространството и ще се пренесе в реалното такова на кръгла маса в Бургас.

 

Ирина Папанчева е писател, журналист и консултант по комуникации. Виж повече за нея в секция „Авторът”.

Зорница Москова е експерт Маркетинг и комуникации. “Перо от пеликан” е нейното лично надникване в реалността на Социалните медии.

 

3 Comments

 1. Чудесно! Много иновативно! Пожелавам успех, ентусиазъм, много есета и разкази! Надявам се въпреки всичко да имаме удоволствието да разлистим книгата и да й се наслаждаваме!

  • Страхотен първи коментар за блога ни! Благодарим ти, Ива! Удоволствието от разлистването всички го очакваме … :-) , а до тогава приятно четене :-) .

 2. Здравейте! Аз участвах в конкурса за есе или кратък разказ и бих искал да знам кога ще бъдат обявени победителите.

  Между другото – успех на всички участвали! :D

Leave a Reply

Required fields are marked *.

*


 • Facebook
 • NetworkedBlogs
 • Twitter
 • YouTube